Pénzügy csökken

Published on április 8th, 2015 | by noiuzletihalo

0

A forgalom csökkent, a BUX nőtt a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma a nagypéntek miatti csonka héten több mint felére esett az előző hetihez képest, a vezető részvények árfolyamai vegyesen teljesítettek, a BUX értéke kismértékben nőtt.

A BÉT részvényszekciójának forgalma 36,8 milliárd forint volt az előző heti 88,2 milliárd után. A BUX 0,19 százalékkal emelkedett egy hét alatt, csütörtökön 20 002,45 ponton zárt.

Hétfőn folytatódott az előző pénteki tendencia, alacsony – a heti legalacsonyabb, 6,5 milliárdos – forgalom mellett oldalazott a piac, említésre érdemes esemény nem történt. A nyugat-európai, amerikai és ázsiai tőzsdék jól teljesítettek, a magyar piac nem tudta velük felvenni a versenyt, hozzájuk képest lemaradó volt. Ennek ellenére a BUX 81 pontot emelkedett.

Kedden a BUX 56 pontot csökkent, az esésben élen járt a Richter, annak ellenére, hogy nem jött komolyabb hír a vállalattal kapcsolatban, de a Mol árfolyama is jelentősen csökkent. A forgalom viszont másfélszerese volt az előző napinak.

Szerdán 7,4 milliárd forintra visszaesett forgalom mellett 35 pontot esett a magyar tőzsde. Folytatódott a Richter kedden kezdődött esése, az olaj árának 3 százalékos növekedése viszont a Mol árfolyamát erősítette.

Csütörtökön a magyar tőzsde kiemelkedően teljesített. A BUX-ot elsősorban a Mol húzta, a papír csaknem 5 százalékkal erősödött. A részvénypiac teljes csütörtöki forgalmából a Mol 6,3 milliárdot vitt el, többet, mint az OTP. A teljes forgalom 12,6 milliárd forint volt.

Az OTP 5300 forinton zárt, ugyanott, mint az előző pénteken.
A Mol 2,49 százalékkal emelkedett a héten, csütörtökön 12 740 forinton fejezte be a kereskedést.
A Magyar Telekom papírjai 0,96 százalékkal alacsonyabb árfolyamon zárták a hetet, mint az előzőt, csütörtökön a részvény 413 forintot ért.
A Richter 1,34 százalékkal esett, csütörtökön 3899 forinton zárt.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,34 százalékkal növekedett a héten, 1538,41 pontot ért el csütörtökön.

Forrás: MTI

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑