Életmód Pénz money-452624_640 (1)

Published on augusztus 10th, 2015 | by noiuzletihalo

0

A magyar nők inkább a nyugdíjra tartalékolnak

A K&H több mint ezer hölgyet kérdezett meg arról, hogyan döntenek megtakarításaikról. A válaszokból egyértelműen az derült ki, hogy a nők nem szeretnek egyedül dönteni befektetési kérdésekben, inkább óvatosak, és fontos számukra a nyugdíj – írta az investor.hu.

Habár az általános közvélemény otthon a nőknek tulajdonítja a pénzügyminiszteri posztot, hiszen leginkább ők kezelik a családi kasszát, de ha befektetésről van szó, akkor már más a helyzet – áll a K&H sajtóközleményében.

„A K&H befektetői felmérés során több mint ezer hölgyet kérdeztünk meg, és az eredmények alapján a nők szívesebben hallgatják meg mások véleményét, tanácsát, amikor a megtakarítási lehetőségek közül választanak. A visszajelzések alapján – míg a férfiaknak több mint harmada egyedül dönt megtakarításairól, addig a hölgyeknek csupán megközelítőleg ötöde tesz így- nyilatkozta az eredményekről Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

Fontos a nyugdíj

Ha megnézzük, mire gyűjtenek a hölgyek, szintén érdekes dolgot tapasztalunk. Az általános tartalékot követően – amely nemtől függetlenül a legfontosabb megtakarítási cél – a nyugdíjtartalék szerepel a második helyen, míg a gyermekek jövőjének támogatása csupán a harmadik a sorban.

Ezzel szemben a férfiaknál a gyermekek útnak indítása a második legfontosabb megtakarítási cél, és csak ezt követően gondolnak a nyugdíjra.

Milyen megtakarításokhoz vonzódnak a nők?

Ahogy a vezetésben, úgy a megtakarításoknál is általánosságban óvatosabbak a hölgyek: míg az erősebbik nem képviselői közül csupán minden tizedik, addig a nőknél minden ötödik utasítja el, hogy a betéteknél kockázatosabb megtakarítást válasszon.

Forrás: investor.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑