Szabadidő görögország

Published on július 1st, 2015 | by noiuzletihalo

0

A magyarok legkedveltebb üdülőhelyei Görögországban

Görögország az egyik legnépszerűbb nyári utazási célpont a magyarok körében – ez annak ellenére is így van, hogy az ország már jó ideje a fizetésképtelenség szélén táncol – írta az origo.hu.

Busszal az északi részre

Akik irodán keresztül, busszal utaznak, azok elsősorban Görögország északi részét látogatják meg. A legnépszerűbb üdülőhelyek itt az ország nyugati partján Párga, Lefkada, illetve a keleti részen a Chalkidiki-félsziget – számolt be tapasztalatairól lapunknak Kiss Péter, a Görögországra szakosodott Apollon Travel utazási iroda értékesítési igazgatója.

Az északi részen nyaralók elsősorban a tengerpartért és a strandolásért utaznak oda, de vannak történelmi, kulturális látnivalók is. Különleges látnivaló az Athosz-hegy, ahol egy önálló „köztársaságban” kizárólag férfiak által látogatható kolostorokat lehet , illetve érdemes megemlíteni a közelben található a 2918,8 méter magas Olümposz hegyet is, amely a görög mitológia szerint az istenek lakóhelye.

Repülővel a szigetekre
A szervezett repülős utak egyik nagy kedvence most Kiss Péter szerint Nyugat-Kréta. A szigeten a strandok mellett szintén akadnak látnivalók, például a Szamária-szurdok vagy Knósszosz romjai.

A másik felkapott görög sziget jelenleg Karpathosz, amely Rodosztól 47 kilométerre délnyugatra található. Viszonylag kevesen fedezték még fel, ami egyrészt előny a tömegturizmustól idegenkedő utazóknak, de emiatt nagy éjszaki életre se számítsanak azok, akik oda utaznak.

Ezeken a helyeken túl természetesen ott vannak még a magyarok számára klasszikus célpontok, mint Rodosz, Szantorini, Zákinthosz, Kosz (Kos) vagy Korfu.

Forrás: origo.hu

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑