Tőzsde BÉT, tőzsde

Published on május 2nd, 2015 | by noiuzletihalo

0

A világ legjobbjai között a magyar tőzsde

Az év eleje óta kirobbanó formában van a BUX-index, az elmúlt hónapokban mutatott 38 százalékos emelkedésével a harmadik legjobb teljesítményt érdemelte ki a világon – írta az investor.hu.

Hogyan került a BUX-index az élvonalba? Az idén történt a fordulat – persze kellett ehhez néhány fontos kormányzati bejelentés is, mint a devizahitelek kivezetése a rendszerből, a bankokkal való kiegyezés az Erste-EBRD-magyar állam megállapodás keretében (a bankadó csökkentése iránti elköteleződés), javuló hitelminősítői megítélés a bóvli kategória ellenére.

Nyilván emellett kellően magas a gazdasági növekedés Magyarországon, folyamatosan többletet mutat a külkereskedelmi mérlegünk, az államadósság kontroll alatt van tartva, csökkennek az államadóssággal kapcsolatos kamatkiadások.

Mindezek pedig jelentősen alulértékelt részvényárazásokkal párosultak, így szinte törvényszerű volt az alkalmazkodási folyamat.
Összeállt a stratégia a külföldi intézményi befektetők sakktábláján, és elkezdték két kézzel venni a magyar részvényeket, meredek emelkedés hozva az árfolyamokban.

Forrás: investor.hu

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑