Biznisz PARIS FASHION SHOW SUMMER 2015

Published on május 16th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Amit nem tudott Nina Ricciről

Ricci nem volt olyan szerencsés, hogy alapból ezzel a szépen csengő névvel szülessen: 1883. január 14-én Maria Adélaide Nielli néven látta meg a napvilágot az olasz Torinóban. Bár munkásságának jó részét a Raffin divatháznál töltötte, végül sikerült megalapítania saját divatházát is – emlékeztetett a divany.hu.

Gyermekkor
Ricci ötévesen Firenzébe költözött családjával, de ott sem maradtak sokáig: 1895-ben Franciaországba álltak tovább. Már fiatalkorában megkapta a Nina becenevet.

Már 13 éves korában gyakornokként dolgozott egy ruhakészítőnél, majd 1904-ben hozzáment egy olasz származású ékszerészhez, akit Luigi Riccinek hívtak. 1908-ban a Raffin divatházhoz szegődött és egészen 20 éven át dolgozott nekik. Később a cég üzleti partnerévé vált, majd 1932-ben megnyitotta a saját divatházát.

Ruhái attól váltak egyedivé, hogy a derék alatt nem kezdtek el bővülni, hanem követték a test formáját, illetve egyre többször alkalmaztak rajtuk behúzott technikát is.

1945 után
A haute couture felélesztése, fiának pedig az az ötlete támadt, hogy rendezzenek kiállítást 40 párizsi couture-tervező ruháiból. Az események végül a Louvre adott otthont és annyira sikeres lett, hogy később európai, majd Egyesült Államok-beli körútra indították.

1948-ben Marc Lalique-kal és fiával együtt alkotta meg a Bárányok hallgatnak című filmben is feltűnő L’Air du Temps névre hallgató parfümöt.
Ekkor Ricci már 70 éves volt és egyre inkább kivonta magát az üzletből és inkább csak szemlélte az eseményeket. Nina Ricci 1970. november 30-án (a sírköve szerint november 29-én) hunyt el 87 éves korában, fia pedig 18 évvel később, 1988-ban. A cég feletti irányítást Madame Ricci veje, Gilles Fuchs vette át.

Forrás: divany.hu

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑