Hogyan? 199f-ya_009_4943

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Az üzleti terv – írni és finomítani

Sokan megijednek ezen a ponton. Tudják, hogy szükség van rá, de hogyan kezdjenek hozzá? Miért is kell egyáltalán? Nincs épp elég munka a cégvezetéssel?

Miért kell?

Az üzleti terv elsősorban olyan fontos kérdésekre válaszol: milyen üzletágban és mivel és kivel versenyzek, kik a vásárlóim, hogyan és mennyi pénzt hoz majd a vállalkozásom. Segít megérteni a piacot, a termékeket, a vásárlókat és a vállalkozás jövőjét. És ezáltal alakítja is azt.

Meglehetünk nélküle is? Egy darabig biztosan. De eljön az a pont, ahol rá kell jönnie, hogy a cégnek cél és irányítás kell. Arról nem is szólva, hogy a bankkölcsönhöz is szükség lehet rá. Érdemes tehát már a cégindítás előtt elkészíteni, de utána is bármikor bepótolhatjuk. A következő fülben felsoroljuk az üzleti terv legfontosabb részeit.

Természetesen az a legjobb, Ön írja meg a tervet, de szükség szerint igénybe vehet szakértőket is, akik segítenek az összefüggések megértésében, és használatában. És ne feledje: ez egy élő dokumentum, amit érdemes folyamatosan újraolvasni és időnként finomítani is.

Tags: ,MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑