Hogyan? bank

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Bank, befektetők: keltsünk jó benyomást!

Mit keresnek a befektetők az üzleti tervben? Tényleg csak a végeredmény számít? Ami őket érdekli, az az, hogyan és mibe fektetik a pénzüket, miként fog növekedni és teremt profitot. A számok természetesen fontosak, de nem mondanak el mindent. Íme néhány példa:

Profi üzleti menedzsment – Mutassa is meg, hogy komolyan gondolja, hogy sikeres lesz! Ez fontos szempont egy befektetőnek. Persze nem úgy, hogy szóban megígéri, mindenáron a csúcsra kerül. A “minden áron” kissé ijesztő jelző lehet. Ha van tapasztalata az üzleti menedzsmentben mutassa meg mire képes. Az üzleti terv erre is jó. Tapasztalat híjján gondolkodjon el egy tapasztalt partner bevonására, aki segíthet “meggyőzni” a befektetőket.

Rendszerezett pénzügyi információk – Mivel a befektetők tisztában vannak a pénzügyi kimutatások rendszerezésével és prezentációjával, jó benyomást tehet, ha ezt szakértő módon adjuk el. Ne próbáljunk szépíteni a helyzeten, vagy más módszerekkel elrejteni a valóságot. A szakértelem, és pozitív hozzáállás legalább olyan fontos lehet, mint maguk a számok.

Jó marketing terv – A befektetők tudják, hogy azon, hogy mit, hogyan mennyiért termel vagy szolgáltat, hogyan áraz és milyen promócióval vezeti be meghatározza a sikert. Az üzleti terv egyik legfontosabb fejezete a marketing terv, mert ebből lehet leginkább megmondani, mennyi kockázatot rejt, és hogyan térül meg a befektetés.

Rugalmasság –  Az üzleti életben mindig lehetnek változások, és a túléléshez Önnek is változnia, változtatnia kell majd. Ez nem mindig egyszerű. Mutassa meg, hogy képes rugalmasan gondolkodni, és kész változtatni, ha szükséges.

A képesség a profittermelésre – A befektetőket – sajnos – kevéssé érdekli az Ön személye. Talán szimpatikusnak találják és sikert kívánnak Önnek, de a kapcsolat alapja az üzlet. Képes-e Ön profitot termelni nekik? Vissza tudja majd fizetni a kölcsönt? Fontos, hogy bizonyítsa, hogy tudja mit csinál és tisztában van az Ő érdekeikkel is.

Ha mégsem működnének a dolgok – Reméljük, hogy ez nem történik meg, de a befektetők garanciát akarnak. Hogyan kapják meg a pénzüket, ha mégsem lesz sikeres? Ez persze nem cél, de mutassa meg, hogy tudatában van a lehetőségnek. És persze dolgozzon keményen, hogy soha többé ne kerüljön elő ez a kérdés.

Tags: , ,MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑