Szakmai tanácsok pénzek

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Bankhitel – ami nekik fontos

Az első forrás amire az ember gondol a hitelfelvételnél – a bank. Főként, ha a teljes ellenőrzést meg akarja tartani vállalkozásában. Az üzleti angyalok és kockázati befektetők vonzó lehetőséget jelentenek, de esetleg kompromisszumot is a cég tulajdonosi strtuktúrájában. A bank a legtöbb esetben a legbiztosabb pénzszerzési módszer az üzletfejlesztéshez.

Mit tehetünk, amivel növelhetjük esélyeinket? Sokat segít ha már van valamilyen előzetes kapcsolat a bankkal. Ha az adott banknál van számlánk, esetleg megtakarításaink egy része vagy egy kisebb – pontosan fizetett – hitelünk, könnyebb a hiteltörténet ellenőrzése és a bizalom megszerzése.

Fontos, hogy legyen egy jól megszerkesztett üzleti tervünk, amiből kitűnik, mennyi hitelre van szükségünk, mire használjuk a pénzt, és hogyan tervezzük a visszafizetését. Ezek a kérdések elkerülhetetlenek. Aminek ki kell derülnie – “jó kockázat”-ot jelentünk-e a banknak, érdemes-e belénk fektetni?

A bankok általában konzervatívan gondolkodnak a hitelezésről. A legfontosabb számukra, hogy pontosan a szerződés szerint visszakapják pénzüket. Nem lehet őket nagy kockázattal járó nagy bevételekkel kecsegtetni, ők a kiszámíthatóságot keresik, mondhatni biztosra mennek. Cserébe ők is viszonylag kiszámíthatóak.

Tags: ,MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑