Külföld Fotó: Christine Lagerde

Published on augusztus 18th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Belebukhat a görög ügybe az IMF-vezér

A volt görög pénzügyminiszter folyamatosan pakol ki azokról a részletekről, amelyek a görögök megmentésével kapcsolatos tárgyalásokon hangzottak el. Elmondása szerint jelenleg csak látszatmegoldásokat hoztak a politikusok, a mélyben sokkal nagyobb törésvonalak jellemzik a helyzetet. A csata egyik vesztese pedig Christine Lagarde IMF-vezér lehet – állapította meg az investor.hu.

Rosszul alakul a viszony a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, Christine Lagarde és az intézmény stábja között – írja a Marketwatchon megjelent publicisztikájában David Marsh európai piaci elemző. A 82-86 milliárd eurós harmadik görög mentőcsomagról folytatott egyeztetések alatt az IMF hivatalnokai egy hónapon belül háromszor is ellent mondtak a vezetésnek.

A már meglévő törésvonalakat erősítették a görögök körüli bonyodalmak, és kétségessé vált az is, hogy hasznos volt-e, hogy Lagarde megjelent a segélyprogramról szóló tárgyalásokon, miután az ott jóváhagyott döntéseket később Washingtonban elutasították.

Mindez David Marsh szerint szerepet játszhat majd abban, hogy jövő júliusában esedékes IMF-vezérigazgató választáskor vajon maradhat-e posztján Christine Lagarde.
Bár még van támogatottsága, Lagarde az intézményen belül és kívül is sok kritikát kap a stílusa miatt. Marsh szerint a legutóbbi ilyen kritika, amelyről a Financial Times számolt be, a legkárosabb.

Forrás: investor.hu

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑