Szabadidő étel, gasztro, káposzta

Published on július 12th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Egye végig Európát!

A fesztivál szóról előbb jutnak eszébe a kellemetlen szagok és a nyakig érő sár, mint a felhőtlen szórakozás? Míg az ismerősei az alapján tervezik meg a nyaralásukat, hogy hol van a legmenőbb zenei fesztivál, addig önt ez teljesen hidegen hagyja? Ha ezzel szemben szereti a hasát és Európát is szívesen felfedezné, mutatjuk, hogy hová utazzon idén nyáron. Jöjjenek hát a legjobb gasztrofesztiválok Olaszországtól Norvégiáig! – invitált a travelo.hu

Dorset Seafood Festival – Anglia

Ha ön is rajong a tengeri herkentyűkért, a dél-angliai Dorset megyében, Weymouthban a helye! Ide érkeznek ugyanis az angol partok mentén kifogott legkülönlegesebb ínyencségek.
A Dorset Seafood Festival minden évben a weymouth-i kikötőben kap helyet, ahol pezsgővel és osztrigával a kézben járhatjuk végig a várost, vagy hallgathatunk gasztronómiai témájú előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ha pedig kiürült a poharunk, ellátogathatunk egy újabb kóstolóra.

Stragusto – Olaszország

Olaszországban gyakran még a legkisebb falusi piacon is találni olyan bombasztikus falatokat, amiket még évekkel később is emlegetünk, de a Stragusto fesztivál mégis tud valamit, amiért legalább egyszer érdemes felkeresni.
A szicíliai Trapani városában nagy hagyománya van a mediterrán street foodnak, és ami a legjobb: ha már unásig ettük magunkat pastával, a Straguston találunk görög, marokkói és szerb kajákat is, és egy csomó más olyan helyi különlegességet, mint az arancini (sáfrányos rizsgombóc) vagy a sfincione (tradicionális szicíliai pizza).

Copenhagen Cooking – Dánia

A Copenhagen Cooking tíz napon át 130 gasztronómiai eseménnyel méltán utasít a háta mögé több neves európai fesztivált is. A dán főváros az utóbbi időben az észak-európai újhullámos gasztronómia központjává vált, így itt a lehetőség, hogy most végre letesztelje, mit tudnak a dánok. Az augusztus 21. és 30. között megrendezett fesztivál üdvöskéje a Kronborg’s étterem által direkt erre az eseményre kreált smorrebrod lesz, amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy a környék legjobb heringjével veszi majd le a lábáról a népeket. De hasonlóan nagy várakozások övezik a Relae étterem különleges eljárással erjesztett ételkülönlegességeit is.

Matstreif – Norvégia

Ha ön sem az a típus, aki szívesen költ horribilis összegeket néhány elegáns fogásra, de ettől még szeret jókat enni, a norvégiai Matstreif egy gazdaságos megoldás lehet.
Korábban írtunk már arról, hogy Oslo milyen sokarcú város. Ideális azoknak, akik a tengerparti nyaralás helyett valami másra szavaznának, de akár egy nászútra is tökéletes választás lehet.
Bár a fesztivált idén szeptember 11-én és 12-én tartják, ilyenkor még itt is élvezhetjük egy kicsit a jó időt. Például az oslói városháza előtti téren, ahol legalább kétszáz bódé kínál izgalmasabbnál izgalmasabb ételeket.

Cheese 2015 – Olaszország

Ne aggódjon, a sajtimádókról sem feledkeztünk meg: Olaszország legjobb sajtkészítői évente összegyűlnek és hatalmas bulit csapnak egy kis olasz városban, Braban, ahol önt is szeretettel látják.
Az ingyenes fesztiválon persze bőven lesz mire elkölteniük a belépőn megspórolt pénzt a legkülönbözőbb sajttálaktól kezdve a sajtkészítés kulisszatitkait bemutató kurzusokig. Miután végigkóstolták a kínálatot a lágy sajtoktól az érlelteken át a krémes hegyi kecskesajtokig, azért hagyjanak maguknak időt arra is, hogy kipihenjék a fáradalmakat. A fesztivált szerencsére csak két évente rendezik meg, ezért talán elkerülhető a kajasokk. ACheese 2015-öt szeptember 18. és szeptember 21. között tartják.

Forrás: travelo.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑