Külföld olaj

Published on július 13th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Ekkora büntetést még senki sem kapott

18,7 milliárd dolláros kártérítést kell fizetnie a BP olajtársaságnak, mivel 2010 áprilisában egyik olajkútja elsüllyedt a Mexikói-öbölben, az Egyesült Államok eddigi legnagyobb olaszkatasztrófáját okozva – adta közre az investor.hu.

Mint ismert, a Deepwater Horizon nevű olajkút még 2010 áprilisában robbant fel és süllyedt el a Mexikói-öbölben a Louisiana-i partoknál, mely során több mint 4,9 millió hordónyi (790 millió liter) olaj ömlött a tengerbe a British Petroleum (BP) hibája miatt, ami óriási mértékű környezetszennyezést okozott, illetve a tűzben 11 munkás meghalt.

Az olaj elérte a Mexikói-öböl partvidékét, súlyos károkat okozva több ágazatnak és az élővilágnak. Egy tavalyi jelentés szerint négy évvel a katasztrófa után is legalább 3200 négyzetkilométernyi területen borította lesüllyedt olaj a tengerfeneket a Mexikói-öbölben.

A BP tájékoztatása szerint az elmúlt években 42 millárd dollárt költött a károk enyhítésére és a tenger olajtól való megtisztítására, bár a természeti károk így is jelentősek, és sokáig fog tartani, még az élővilág regenerálódik.

Forrás: investor.hu

Tags: , ,Comments are closed.

Back to Top ↑