Szabadidő étel, gasztro, káposzta

Published on június 29th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Gasztronyaralás belföldön: ide menjen, ha jót akar enni

Egy ideje már nyilvánvaló: a főváros mellett vidéken is egyre több a jó étterem. Ha kirándulni megyünk belföldön, azt az időt, amit korábban szendvicsgyártásra fordítottunk, inkább azzal töltjük, hogy utánanézünk a legjobb helyeknek az adott környéken. Ezúttal négy kedvenc célpontunkat mutatjuk be, ahová nem csak a látnivalókért és a szép tájért, de önmagukban az éttermekért is érdemes útnak indulni – írta a divany.hu.

Pezsgőzési alapismeretek: Somló-hegy

Ivott már igazi, jó, száraz pezsgőt? És azt, hogy mi a különbség a habzó- és gyöngyöző borok, valamint a pezsgők között? Akár igen, akár nem, Somló-hegyen a Kreinbacher Birtokot mindenképp látnia kell.
A pezsgőpincészet, illetve a hozzá tartozó borbár, bisztró és szálláshely dizájnosabb már nem is lehetne. Ekler Dezső éppen megszilárduló lávafolyamot idéző épületétől a borbár kanapéjának kispárnájáig minden aprólékosan megtervezett, és összehangolt.

Mediterrán életérzés: Veszprém

A várban nem azzal ér véget a városlátogatás, hogy Szent István király és Gizella királyné szobrától letekintünk a nagy semmibe, aztán hazaindulunk. Ekkor kezdődik ugyanis csak igazán a móka. Sétáljanak le bátran a lépcsőkön, nem fognak csalódni, nagyon takaros lett a kábé két éve megújult Veszprémvölgy.

A patak partján, színes babzsák fotelekkel, odabent nagyvárosi kocsmahangulattal csábító Fricska Bisztrónál például határozottan érdemes hosszabban elidőzni. De csak akkor, ha nincs hozzánk hasonlóan a Chianti Étterembe foglalásuk.

Dűlőtúra és mennyei falatok: Mád

Vágyjon az ember kockás plédes piknikre, vagy kifinomult fogásokra elegáns környezetben, a Tokaj-Hegyaljához tartozó Mádon mindkét esetben jó helyen jár. A piknikre a Szent Tamás pincészet dűlőtúráján lehet sort keríteni.

A kockás pléd helyett terített asztalra szavazóknak a Gusteau Kulináris Élményműhelyet ajánljuk. Ugyan Budapesten is a drágább éttermek közé tartozna, viszont annyira finom és különleges ételeket kínálnak, hogy ha tehetik, mindenképp tervezzenek be náluk egy ebédet. Szezonterményekhez igazított étlap, remek modorú kiszolgálás, zseniális ízkombinációk.

Ahol minden évszakban jó (l)enni: Fertő-tó

A Fertő-tó évek óta töretlenül nagy szerelmünk. Ami mindig megvolt itt: a nyugalom, a háborítatlan természet és a baromi jó kaják.
Bár a fent már emlegetett Gault Millau nincs különösebben eldőlve a hegykői Tornácos Panzió konyhájától, egy átbicajozott nap után szerintünk nagyon is jól tud esni a teraszon elköltött vacsora. Kifinomultabb fogásokért érdemes átbringázni Fertőrákosra, a kellemes belső kerttel rendelkező Ráspiba – ha Balf felől jönnek, lélekben és combizomban azért készüljenek fel a dologra.

Mivel Sopron nagyon közel esik a tóhoz, ha erre járnak, vétek lenne kihagyni egyik nagy kedvencünket, az Erhardt éttermet és a Harrer csokoládéműhelyt és cukrászdát.

Forrás: divany.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑