Belföld nő, vezető, munka

Published on október 19th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Így válhat egyéni vállalkozóvá

Akár egyetlen nap alatt egyéni vállalkozóvá válhat, mindenféle költségtől mentesen, pusztán egy ügyfélkapu-regisztrációra lesz szükség. Ha nem jönnek be a számításai, akkor sem kell visszaadni a vállalkozóit, hiszen már öt évig szüneteltethető – írta az uzletresz.hu.

nő, családInduljon az egyéni vállalkozás

Az egyéni vállalkozás indításának a leggyorsabb és egyszerűbb módja, ha regisztrálunk az ügyfélkapura, a magyarország.hu oldalon le- és kitöltjük a szükséges űrlapot.

Ha viszont inkább a személyes ügyintézést választjuk, akkor kérjünk időpontot a lakhelyünkhöz legközelebbi kormányablakhoz.

Ott elintézhetjük mindazt, amit neten keresztül, és még a felmerülő kérdéseinkre is választ kapunk.

Ebben az esetben az is lehetséges, hogy ott helyben megkapjuk a vállalkozás adószámát, statisztikai számjelét, a TEÁOR számot és az igazolást.

A „kezdőcsomag”

A vállalkozói tevékenység megkezdéséhez elegendő a vállalkozói igazolás, egy számlatömb (vagy számlakiállító program), és egy jó könyvelő.

A járulékok mértéke több tényezőtől függ, például attól is, hogy főállású egyéni vállalkozók vagyunk, vagy munkaviszony (legalább heti 36 óra) mellett, kiegészítő tevékenységként váltjuk ki az engedélyt.

Megszűntetés helyett szüneteltetés

Olykor átmeneti nehézségek miatt egy időre jobb inkább felfüggeszteni a vállalkozói tevékenységet.

A szüneteltetésnek ugyan szigorú szabályai vannak, mégis érdemes ezt választani a megszűntetés helyett.

Forrás: uzletresz.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑