Belföld elektromos autó

Published on július 27th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Jöhetnek az elektromos töltőállomások

A múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány a Jedlik Ányos Terv keretében elfogadja a Jedlik Cselekvési Tervet, ami megnyithatja az utat az elektromos autók elterjedése előtt. Jöhetnek tehát az elektromos töltőállomások és a zöld rendszámok írta az inforadio.hu.

A kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszter felel majd az elektromos járművek használatához szükséges alapvető töltő-infrastruktúra kiépítéséért és az elektromos mobilitás terjedését szolgáló mintaprojektek elindításáért. Erről a kormánydöntés után egy hónappal ezelőtt beszélt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

“Az a tervünk, hogy 2020-ra 50 ezer hibrid és az elektromos gépjármű legyen Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy töltőhálózat kiépítésére kerül sor, amihez a kormány fedezetet is biztosított. Háromezer töltőállomást kell 2020-ra kiépíteni az elektromos autózás és a közösségi tömegközlekedés érdekében.”

A koncepció tartalmazza egyebek mellett a zöld rendszám bevezetését és az elektromos járművel közlekedők által igénybe vehető könnyítéseket. Ezek között megtalálható a buszsávok használatának engedélyezése vagy az útdíj-, parkolási- és adókedvezmények lehetősége is.

Forrás: inforadio.hu

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑