Hogyan? Hosszú Katinka

Published on december 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Katinka a világ legjobbja!

Hosszú Katinkát választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi sportági szövetség, a FINA.
Az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette át a magyar világklasszis – tájékoztatta az MTI-t a magyar szövetség (MÚSZ).

A Vasas úszója az év főversenyén, a berlini Európa-bajnokságon három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett: 400 és 200 méter vegyesen rendkívül magabiztosan védte meg címét, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre.

A MÚSZ beszámolója szerint nem kellett sokat izgulniuk a magyaroknak a gálaesten, mivel rögtön az úszók legjobbjaival kezdték a díjak átadását. A férfiaknál az idei világkupa összetett győztese, a dél-afrikai Chad Le Clos neve került elő a borítékból, ezek után pedig reménykedtek benne a delegáció tagjai, hogy a nőknél sem lesz ez másképp, és nem is kellett csalódniuk: a Katari Olimpiai Bizottság főtitkára, al-Tani sejk Hosszú Katinka nevét olvasta a mikrofonba.

Ezután rövid videóban foglalták össze az idei teljesítményét, a hat Eb-érmes produkciót, a világkupa-szereplést az öt világcsúccsal és azzal, hogy az elmúlt évek sikerei nyomán 122 győzelemmel immár ő vezeti a vk-történet örökranglistáját.

Hosszú Katinka ezután átvette a 2014 női legjobbjának járó kristálytrófeát, majd rövid beszédben köszönte meg az elismerést, először edző-férjének, Shane Tusupnak, majd családjának. Elmondta, szeretné minél jobban kivenni a részét az úszósport népszerűsítéséből és reméli, a teljesítményével ehhez már hozzá is tett valamit az elmúlt időszakban.

Nem sokkal később kissé meghatottan nyilatkozott, kezében a pazar díjjal:”Ez félelmetes, hatalmas nagy megtiszteltetés… Rajtam kívül még ketten úsztak világcsúcsot és értek el kiváló eredményeket, Katie Ledecky és Sarah Sjöström, mégis engem választottak. Ez az egyik legnagyobb elismerés, amit a pályafutásom során valaha kaptam” – idézte Hosszút az úszószövetség.
“Sokan kérdezték a díjátadó előtt, izgulok-e, és mindenkinek azt mondtam, nem, mert a munkát elvégeztem, az eredményeket már elértem, azaz ami rajtam múlt, megvolt a gála előtt. Az, hogy a szavazók így döntöttek, fantasztikusan jó érzés – tette hozzá.”

Megemlítette azt is, hogy a londoni játékok után edzőjével eldöntötték, ad magának négy évet.”Ez a két idény arra jó volt, hogy már most biztos vagyok abban: nem csak négy év lesz ebből. És azt is érzem: nem a riói aranyon áll vagy bukik minden. Ahogy fel tudtam állni London után, egyértelműen azt mondatja velem: most már történhet bármi, az önmagában óriási teljesítmény, ahonnan indultam és ahová jutottam az elmúlt időszakban” – folytatta.

Beszélt arról is, ha megint negyedik lenne csak az olimpián, gond nélkül menne tovább, mert nem Rióban dől el, jó úszó-e.
“Persze, a cél természetesen továbbra is az olimpiai érem, de legalább ennyire fontos, hogy élvezem, amit csinálok. Márpedig az utóbbi két évben végre ez a helyzet, ennél tényleg nincs csodálatosabb.”

A FINA 2010 óta díjazza sportágainak legjobbjait, 2012-ben Risztov Éva a nyíltvízi úszók mezőnyében, tavaly pedig Varga Dénes a férfi vízilabdázók között bizonyult a legjobbnak.

Forrás: MTI

Tags: ,MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑