Szabadidő camping, nyaralás

Published on július 7th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Kempingkörkép: a szimpla idilltől a tengerparti luxusig

A leghangulatosabb és talán legolcsóbb módja a nyári szabadság eltöltésének a természetjárás és a kempingezés. Egy kisebb lakóautós körút során kipróbáltuk Nyugat- és Közép-Európa néhány campsite-ját, amik közül a legtöbbet bátran ajánljuk a nomád kikapcsolódás kedvelőinek – írta a divany.hu.

Camping Memling (Belgium)
A kelet-flandriai Bruges belvárosától 15-20 percnyi sétára fekvő Camping Memling egy kicsi, nyugis és barátságos táborhely egy kutyasétáltatáshoz tökéletes és boot camp eszközökkel is felszerelt erdős terület mellett. A kemping fiatal és idős párok romantikus törzshelye lehet, nagycsaládosok és csoportosan utazó kalandorok számára a kisméretű parcellák miatt viszont kevésbé ideális.

Waldcamping Perlenau (Németország)
A német-belga határ mentén fekvő középkori kisváros, Monschau az Eifel-hegység igazi gyöngyszeme, maga az örökzöldekkel borított hegyvidék pedig a mountain bike-osok és a nagymotorosok paradicsoma, de a kajakozni vágyók is kihasználhatják a Ruhr kedvező folyását.
A városkától másfél kilométerre fekvő hatalmas Waldcamping Perlenau-ba előfoglalás nélkül bármikor lehet érkezni, mi azonban nem számoltunk azzal, hogy Fronleichman (Úrnapja, június 4.) alkalmából a német családok megrohamozzák a népszerű üdülőhelyet. A telt házas hosszú hétvége ellenére azért nekünk is jutott egy egész jó kis placc a kemping bejárata előtt, ami legalább távolabb esett a bulizenét bömböltető táborozóktól.

Camping Bled (Szlovénia)
A Júliai-Alpokban található Bledi-tó Budapesttől röpke öt óra alatt megközelíthető gyógyfürdő és környéke gazdag természeti és kulturális örökségének és egyedi panorámájának köszönhetően számos programot nyújt a passzív és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek is. A tó partján fekszik a férőhelyekből kifogyhatatlan, modern és igényesCamping Bledben.

CampingIN Park Umag (Horvátország)
Umagban a strandok nagyrészt kavicsosak, illetve betonozottak, de azért több ponton találni homokos partszakaszokat is, maga a kemping pedig egy őshonos növénykkel parkosított zöldövezetben található. CampingIN Park kínálata szinte vetekszik a szállodai szolgáltatásokkal: a több mint 3000 parcellás nyaralóhelyen a turistaosztálytól (főszezonban 27 euró/2 fő/éjszaka) kezdve a klasszikuson át a prémium vagy superior minőségig mindenki megtalálja a maga igényeihez passzoló parcellát, kutyával érkező vendégeknek viszont csak az arra kijelölt zónában lehet megszállni.

Forrás: divany.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑