Miért én? Lány, fiatal

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Kezdetek – készen állok?

A legjobb alkalmazott nem szükségszerűen a legjobb üzlettulajdonos is egyben. Például képzeljük el azt a programozó alkalmazottat, aki a növekvő számítástechnikai üzletág láttán önálló üzletet akar építeni. Hiába kiváló a programírásban, ha fogalma sincs az értékesítésről, marketingről, projekttervezésről és pénzügyi adminisztrációról.

Első a tapasztalat

A alkalmazottként szerzett előzetes tapasztalat kitűnő kezdet. Akár egy menedzsment pozíció, ahol első kézből tanulhatja meg a büdzsékezelés a személyzetfejlesztés és a pénzügyi szakma rejtelmeit. Kitapasztalhatja, mennyire fekszik Önnek és munkastílusának egy ilyen feladat. Ha Ön inkább a programozónk éjszakázós életmódját kedveli, aligha fogja reggel nyolckor felvenni a telefont, vagy kinyitni az irodát. Ez pedig nem használ az üzletnek.

Döntsünk a kiugrásról

Ha úgy véli, hogy alkalmas saját üzlete vezetésére, vajon honnan tudja majd a megfelelő időpontot a “nagy (le)lépésre”? Az első tanács: vizsgálja meg anyagi helyzetét. Meddig fogja bírni bevétel nélkül? Ha nem képes finanszírozni magát és üzletépítését pár hónapnál tovább, inkább várjon még vagy keressen egy megfelelő tőkeerejű társat. Egy másik lehetőség, hogy szabadidejében kezdi el a vállalkozás felépítését, és csak később adja fel alkalmazottságát. Ez főleg az internetes vállalkozásoknál működhet.

Szabadúszás

Úgy gondolja Ön kiváló grafikus, programozó, esetleg író? Ezek a szakmák is azok közé tartoznak, amelyek esetében előnyös a szabadúszás. Új lehetőségek merülnek fel azok számára, akik ilyen speciális területen akarnak dolgozni a tervezés és üzletépítés gondjai nélkül. A szabadúszás hasonló több szempontból a saját vállalkozás építéséhez, de nincs szükség a növekedési potenciál-fenntartás vagy az alkalmazott-keresés dilemmáinak megoldására. Ráadásul az internet számos lehetőséget kínál a munkaszerzésre.

Tags:MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑