Pénzügy bank

Published on október 20th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Könnyít a cégek helyzetén a banki utalás gyorsulása

Jóval rövidebb lett a banki utalások átfutási ideje. A lépés kedvezően érinti a kkv-szektor szereplőit, minden problémájukat nem oldja meg azonban. A bankváltás lehetőségét ettől függetlenül mindenkinek érdemes megvizsgálni – írta az uzletresz.hu.

A bankok közötti napközbeni átutalások a korábbi 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt íródnak jóvá az ügyfelek bankszámláin. További változás, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat az ügyleteket lebonyolító Giro Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összeg már a bankfiókok nyitásakor elérhető a számlatulajdonosoknak. Délután pedig fél órával (az eddigi 16 óra 30 percről 17 órára) hosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak.

Tatár Attila, a Bankweb szakértője szerint változások a kkv-szektor szereplőinek is előnyösek, hiszen a gyorsabb utalások a bevételek szempontjából kedvezőek, feltéve, hogy a partnerek is reagálnak majd a változásokra és nem ülnek a pénzen. „Azok a cégek, akik tudatosan tervezik a pénzügyeiket, fizetőképességüket, sokkal jobb helyzetbe kerülnek, könnyebb dolguk lesz.
Forrás: uzletresz.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑