Szabadidő vacsora, luxus

Published on július 5th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Luxuskemping nyílt Ruzsán

A vendégeknek a táborozás élményét, egyidejűleg magas színvonalú kiszolgálást kínáló, luxus jurtákból álló kemping nyílt kedden a Csongrád megyei Ruzsán.

A Homoki Lodge elnevezésű szálláshelyet létrehozó osztrák vállalkozó, Oliver Christen az MTI-nek elmondta, a 24-31 négyzetméteres jurták légkondicionáltak, tusolóval vagy pezsgőfürdős káddal, minibárral felszereltek.

A vendéglátóhely az angol glamorous és a camping szavak összevonásával létrehozott glamping szóval jelölt filozófiát követi, amely a szállás nyújtotta kényelemre és élményre helyezi a hangsúlyt. A vendégek pihenését egy egykori tanya épületeinek felújításával és bővítésével kialakított birtokon étterem, úszómedence, szauna, masszázs szolgálja. A látogatóknak rendszeresen lovastúrákat szerveznek – ismertette Oliver Christen.

Az építészmérnök végzettségű férfi elmondta, az első tanyát 1996-ban vásárolta meg, és 2002 óta foglalkoznak feleségével idegenforgalommal Magyarországon. A vendégeik többsége angolszász nyelvterületről – Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, illetve Dél-Amerikából – érkezik, de az utóbbi időben egyre több a német, osztrák és svájci látogató.
Sokan második vagy harmadik generációs magyarok, akik szeretnék megmutatni gyermekeiknek a hagyományos magyar vidék hangulatát, közben azonban nem kívánnak lemondani a kényelemről sem, ez adta az ötletet a szálláshely bővítéséhez – tette hozzá.

A legtöbben külföldi utazási irodákon keresztül érkeznek, vagy a világhálón bukkannak rá a szezonban 8-10 alkalmazottnak munkát adó Homoki Lodge szolgáltatásaira, hetente három-öt család érkezik. A terveik között szerepel, hogy az idén nyitnak a magyar vendégek felé is – jelezte Oliver Christen. Megjegyezte, hogy éves átlag ban 40 százalék körüli a szálláshely töltöttsége

Forrás: MTI

Tags: ,Comments are closed.

Back to Top ↑