Hogyan? calculator-178127_640

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Mi mennyit ér?

Mit írjunk az árcédulára?

Nézzünk egy nehéz kérdést – a pénzcsinálást. Önnek talán ez nem is olyan ijesztő, de vannak nők, akik magával a nagy pénz szerzésének elképzelésével is nehezen azonosulnak. Talán nem lesznek veszteségesek, de a valódi pénzügyi siker elmarad. A titok sokszor az ár helyes megállapításában rejlik. Például mennyit ér az Ön munkaórája? Nem lehet, hogy kevesebbre értékeli, mint amennyit vevői fizetnének érte?

Ön mit árul?

Az első, amit meg kell határoznunk, mi is az az érték amit Ön felkínál? Szakember Ön a témában, akit profi módon tréneltek? Minőségi terméket árul? Egy olyan szolgáltatást, ami valamely módon különleges? Ha igen a válasz, akkor Ön valódi üzleti értéket kínál, amit meg kell fizetni.

Munkamániás?

A második fontos kérdés, mennyit akar dolgozni? Van aki 50-70 órát is dolgozik egy héten. És van aki ezt sokáig bírja, mielőtt teljene kiégne, és leromlana a teljesítménye. Ha 40 órával számolunk, és 50 héttel, az 2000 munkaóra egy évben. A valóságban ennek csak 60 %-a értékteremtő munka, így legyen csak 1200 óra. Ez lehet az óradíj megállapításának alapja.

Fix költségek és a nyereség

A következő lépés az úgynevezett fix (adminisztratív, irodai) költségek, és az elvárt profit meghatározása. Sok vállalkozó csak arra koncentrál, hogy ki tudja fizetni a számlákat abból, amit keres. És a nyugdíj? Vagy élete végéig ennyit akar dolgozni? Mi lesz az üzletfejlesztés költségeivel? Bónuszok az alkalmazottaknak? Az ő fizetésük és az Öné között reális a különbség? Esetleg Ön már náluk is kevesebbet keres? Akkor bizony lépnie kell.

A reális ár

A legegyszerűbb megoldás, ha az üzlet működtetéséhez szükséges éves bevételt (költségek + profitelvárás) elosztjuk 1200 órával. Ha egyedül dolgozik, ez lenne az Ön óradíja. Persze nem biztos, hogy ez teljesen pontos, és különösen nem azt, hogy ezt meg is kapja! Érdemes az üzletágban szokásos óradíjakkal összevetni ezt, és ha magasnak bizonyul, gondolkodni a költségcsökkentésen. Ilyen lehet például, ha otthonról intézi ügyeit egy bérelt iroda helyett. Nem az a feltétlen cél, hogy Ön legyen a legolcsóbb, de a versenyképesség megteremtése alapfeltétele a sikernek.

Tags:MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑