Külföld pénz, fizetés, money, pénztárca

Published on szeptember 8th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Mit gondolnak a világ leggazdagabbjai a pénzről

A világ leggazdagabb emberei máshogy gondolkodnak, és cselekszenek, mint a legtöbben. Érdemes tudni, ők milyen tényezőket tartanak fontosnak pénzügyi sikereiket illetően – vetette fel az index.hu.

Pénz = szabadság
Kevin O’Leary kanadai üzletember szerint a boldogságot pénzen nem lehet venni, de szabadságot igen. Eleged van a főnöködből? Ha kellő megtakarítással rendelkezel, felmondhatsz, és teljes magabiztossággal állhatsz a sorsod elé, milyen következő lehetőséget is ad.

Van elég pénzed a szükséges kiadásaid után is? Szabadon befektethetsz, vállalkozást indíthatsz, és a magad ura lehetsz. De nem az számít, mekkora vagyonod van, hanem az, hogyan tudsz belőle megélni – tette hozzá.

Nem költeni felesleges dologra annyi, mint pénzt keresni

A költekezésnél érdemes megtalálni azt az arany középutat, amit még úgy tehetsz meg, és olyan színvonalon, hogy nem okoz kárt az önbecsülésedben, de kellő megtakarítást hagy a jövődre nézve.

„Ne költs olyan dolgokra, amikre nincs szükséged, hogy végül ne kelljen olyan dolgokat eladnod, amikre szükséged lehet” – Warren Buffet

Mindenben lásd az anyagi potenciált

Minden nap figyelj, és vedd észre, ha valami alkalmas befektetésnek minősülhet. A gazdagok a jövőbe tekintenek, és a potenciális lehetőségeket mindig a hétköznapok pillanataiban teremtik meg azáltal, hogy észreveszik azokat.

„A jövő azoké, akik látják a lehetőségeket, mielőtt azok nyilvánvalóvá válnak” – fogalmazott John Sculley.

Ne tégy minden tojást egyetlen kosárba

Warren Buffet befektető guru vázlatos üzleti tanácsaival már biztosan mindenki találkozott, ennek egyik pontja volt a fent említett mondat.

Egy régi mondás szerint: egyharmad ingatlan, egyharmad arany, egyharmad részvény.
Az ingatlant a mai napig nem tudom megkérdőjelezni, hisz egy jó döntés biztos

Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér

Bár nem a világ egyik leggazdagabbja mondta, mégis olyan örökké létező igazság. Sajnos még mindig nagyon nagyarányú azon hitelek száma, amelyek luxuskiadásokra mennek – még a mai napig nem tanulták meg sokan, hogy ha már hitelhez nyúlnak, azt ne esztelenül költsék.

Ne menj abban tönkre, hogy olyan gazdagnak akarsz látszani, amilyen valójában nem vagy.

Forrás: index.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑