Életmód közösség, beszéd

Published on július 19th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Módszerek, melyekkel javíthatod a testbeszéded

Mielőtt bárkit megpróbálnánk elvarázsolni a testbeszédünkkel, érdemes lenne megtanulni, hogyan kell jól használni ezt a fajta kommunikációt. Ezután viszont kamatoztathatjuk a tudásunkat – vetette fel az index.hu cikkében.

Gondolkoztál már azon, hogy hogyan lehet valaki határozott, magabiztos,nyugodt, lehengerlő akár egy kényes szituációban is? Hogy lehet, hogy néhány ember képes “manipulálni” az embereket? Nos, az egyik oka annak, hogy ezek az emberek képesek ezt a sok-sok dolgot véghezvinni nem más, mint hogy elsajátították a testbeszéd művészetét. Íme néhány módszer,amivel javíthatod a testbeszéded.

Nézz az emberek szemébe
Ha egy személy vagy csoport előtt beszélsz, fontos a szemkontaktus. Ezáltal kapcsolatot alakítasz ki a hallgatóságoddal, akik a bizalmukat és a figyelmüket adják cserébe.

Fordulj az egész testeddel ahhoz, akivel beszélsz
Ezzel a módszerrel új szintre emeled a bizalmat közted és a partnered között. Így ugyanis megmutatod, hogy nem rejtegetsz semmit és a beszélgetésben is figyelmesebben tudsz te is részt venni.

Használd a kezed, amikor beszélsz
A kézmozdulatok hangsúlyozzák azt, amiről beszélsz. A közönség ezáltal jobban tud figyelni rád. Légy óvatos, és figyelj arra, hogy ezek a kézmozdulatok ne legyenek hatalmasak, mert az már olyan,mintha legyeket kergetnél.

Beszélj a szemeddel is
Ez a módszer eltér a szemkontaktustól. Ha a szemeiddel is beszélsz,akkor érdeklődést,élvezetet és megértést sugárzol. Ezzel a módszerrel elérheted,hogy a partnered figyelmét oda irányítsd,ahova te szeretnéd.

Mialatt beszélsz, sétálj
De csak módjával. A lassú léptek lehetővé teszik,hogy fizikailag is urald a hallgatóságod.

Mosolyogj!
Ennél hasznosabb tipp nem létezik. Ráadásul sokkal jobb egy mosolygós emberrel beszélni, mint egy olyannal,akire ha ránézünk elkap minket az unalom. Egy őszinte mosoly lebontja a társadalmi korlátokat, javítja a kapcsolatokat és bizalmat épít mindkét fél részéről.

Forrás: index.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑