Életmód mag, mandula

Published on július 10th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Nassoltasson magvakat a családdal, ha nem akarja, hogy elhízzanak!

Talán ön is hallotta már, esetleg tapasztalta is, hogy amikor édességek helyett inkább mogyorót, diót, tökmagot vagy más magvakat nassol, akkor nem éhezik meg egyhamar. Egy új kutatás bizonyítja, hogy ez a módszer beválik a gyerekeknél is: ha a nap folyamán proteinben gazdag harapnivalókat fogyasztanak, nemcsak az étvágyuk csökken tartósabban, de annak esélye is, hogy este egészségtelen, zsíros vagy cukros ételeket fognak megkívánni – írta a divany.hu

„A mai tizenévesek táplálkozási szokásaira az jellemző, hogy az ebéd és a vacsora között a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldást választják, azaz rengeteg feldolgozott, magas cukor- és zsírtartalmú nassolnivalót fogyasztanak, ezért nem csoda, ha könnyen elhíznak. Pedig ha ezek helyett a fehérjében gazdag ételeket részesítenék előnyben, akkor megakadályozhatnák a súlygyarapodást” – állítja dr. Heather Leidy, a Missouri Orvostudományi Egyetem munkatársa.

Nem híznak és jobban teljesítenek
Az egyetem kutatócsoportja 13-19 év közötti, átlagos és túlsúlyos fiatalok étkezési szokásait figyelte meg. A szakértők arra voltak kíváncsiak, hogy a délutáni nassolás – vagy annak kihagyása – hogyan befolyásolja a tizenévesek étkezését, kognitív teljesítményét és hangulatát.
A kísérletben résztvevők délutánonként egy speciális szójafehérjéből készült pudingot fogyasztottak és a szakértők megállapították, hogy ez a proteinben gazdag étel nemcsak tartósabb teltségérzetet váltott ki az alanyokban, de a nap folyamán a zsíros ételek helyett továbbra is inkább magas fehérjetartalmú falatokat kívántak meg, ráadásul javult a kedélyállapotuk és kognitív funkcióik is.

Bár a kísérletben használt puding sajnos nem kapható a boltokban, azért vannak olyan élelmiszerek, amelyek hasonlóan jótékony hatásúak, a Daily Mail össze is gyűjtötte ezeket, íme: pörkölt szójabab, mogyoróvaj, diákcsemege, tökmag, görög joghurt, szójában gazdag snackek, edamame bab (zöld szójabab), tofu, kemény tojás, szójatej.

Forrás: divany.hu

Tags: , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑