Hogyan? Starting line painted on asphalt

Published on augusztus 12th, 2015 | by noiuzletihalo

0

Öt szakma, amely segítség a vállalkozásban

A startupok megjelenése felszabadította a vállalkozást a szigorúan üzleti hozzáértés kötöttsége alól: tizenöt éve aligha hittük volna, hogy egykori földrajz tanárok vagy logisztikai igazgatók nyugodt derűvel borítanak mindent egy problémamegoldó ötletre. Az Entrepreneur összeszedett néhány olyan foglalkozást, amely első látásra köszönőviszonyban sincs a vállalkozással mint hivatással – írta az uzletresz.hu.

A cikk szerint, ha vállalkozni van kedvünk, de semmi kedvünk üzleti könyveken rágódni, használjuk ki inkább azt, hogy már értünk valamihez, és keressük meg a kapaszkodót az eredeti szakmánkban.

Színészet, színpadi gyakorlat

Amikor egy gyors növekedésre számító vállalat döntéshozója befektetőnek pitchel, bárhogy nézzük is, produkcióra adja a fejét. Gyakran potenciális üzleti partnereknek, de olykor a saját kollégáinknak is egyfajta mini „ki mit tud”- ot rögtönöz. A terméket nem elég eladni – ami persze marketing –, hanem mutatóssá, látványossá, étvágygerjesztővé kell tenni.

Sportmúlt

Sok mindenen áll vagy bukik egy kezdő vállalat életképessége. A fizikai erőnlét, a csapatszellem, a kitartás, a jó kondíció, illetve az elhivatottság mind olyasmire edzi az embert, ami sokat segíthet abban, hogy megvesse a lábát a fiatal vállalat.

Történelem

Egy angol mondás szerint, aki nem tanul a történelmi hibákból, arra kárhoztatja magát, hogy megismételje őket. A történelemtanulmányokhoz elengedhetetlen logika és elemző gondolkodásmód komoly szellemi lendületet adhat a nehéz pillanatokban.

Mérnöki tudás

Az informatikai jártasság nem csak az applikáció- vagy weboldalépítésben, a SEO-szakértelemben jön jól, hanem az ilyen profilú cégek kitalálásában és összetartásában is.

Zene

Mind a zeneelmélet, mind a hangszeres gyakorlat meglepően nagy segítséget ad a vállalkozói életformában. Köztudott, hogy valamennyi zenei pálya kőkemény. Rendíthetetlen ambíció és hóban-fagyban kitartó gyakorlás nélkül felfalja a jelölteket reggelire. Valójában nincs olyan részlete az életünknek, amelyben ne nyújtana támaszt.

Forrás: uzletresz.hu

Tags:Comments are closed.

Back to Top ↑