Pénzügy irányok, kressz

Published on december 9th, 2014 | by noiuzletihalo

0

Szeretne Ön is gazdag lenni? Íme egy jó tanács!

Jim Rogers, híres tőzsdeguru szerint a sikeres befektetés receptje viszonylag egyszerű: „mindenki olyan dologba fektessen, amit jól ismer” – idézte a napi.hu.

Jim Rogers, híres tőzsdei befektető szerint viszonylag egyszerű szabályhoz kell ragaszkodnia annak, aki sikeres befektetővé szeretne válni – írja a Business Insider. „Az emberek folyamatosan azt kérdezik tőlem, mibe kéne fektetni és én mindig ugyanazt válaszolom nekik. Ne hallgassanak rám, ne hallgassanak senkire – mondja Rogers.

Ahhoz, hogy valaki sikeres befektetővé váljon, ahhoz olyan dolgokba kell fektetnie, amelyekkel kapcsolatban megfelelő mértékű ismeretekkel rendelkezik” – szögezte le.

„Mindenki számára van olyan dolog, amiről sokat tud – folytatja Rogers. Autók, divat, valamiről biztos megvan a megfelelő mennyiségű információ. Ha valaki nem tudja, miben van profit, akkor elég egy lépést hátralépni, s a mindennapjait végiggondolni” – tanácsolja. „Ha például belép egy orvosi rendelőbe, milyen típusú magazinokhoz nyúl? Ha bekapcsolja a tévét, milyen műsorokat néz? Ez már megfelelő orientáció lehet, mi az amivel kapcsolatban az átlagosnál több információval rendelkezünk”.

„Ez az első lépés a sikeres befektetővé válás útján” – tette hozzá a tőzsdeguru. Majd bemutatta, hogyan működik ez a gyakrolatban. „Tegyük fel, hogy ön az autók iránt érdeklődik és mindent elolvas, amit lehet az autóiparral kapcsolatban. Tudni fogja, ha valami nagy dolog történik, ami nagy, az iparág számára kedvező változást fog hozni. Ezt a dolgot aztán figyelemmel kell kísérni, s elolvasni mindent, ami ezzel kapcsolatos.

A stratégia a következő: maradjunk annál, amit ismerünk, és aknázzuk ki az ebben rejlő lehetőségeket”.
Koncentráljon arra, mit ismer, és kövesse a változásokat. Ha valami forradalmi készül, azt látni fogja, korábban, mint akárki más a Wall Streeten. Ha megtanul emellett sarkosan gondolkodni, akkor előbb fogja tudni, ha valami jó dolog történik az adott területen, mint a Wall Street-en bárki.

Azt is tudni fogja, mikor kell eladni, mert látni fogja, hogy az, amit néhány éve felfedezett, mikor nem hoz már semmi újat, mikor jönnek az olcsóbb, helyettesítő termékek, vagy a jobb technológiák” – véli Rogers.

Forrás: napi.hu

Tags:MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑