Szakmai tanácsok Angyal szárny

Published on július 1st, 2014 | by noiuzletihalo

0

Üzleti angyalok- ami nekik fontos

Hát nem erre várunk mindannyian? Egy angyalra? Aki mindent megad, amire szükségünk van a vállakozásunkhoz? Lehet, hogy valóban vannak földre szánt angyalok, de hogy találjuk meg őket?

Az üzleti angyalokról van szó, az ideális befektetőkről a kis- és középvállakozások számára. Ezek az emberek (csoportok) általában befutott, sikeres vállalkozók, akik most másoknak szeretnének segíteni felemelkedni az üzleti életben. Ők középtávban (5 év) gondolkodnak pénzük megtérülésében, így fontos, hogy a vállakozásunk sikeressé válhasson ennyi idő alatt.

A bankokkal ellentétben az üzleti angyaloknak vannak saját elképzeléseik arról, mibe szeretnének befektetni, és ezeket a lehetőségeket keresik. Ezek eltérőek lehetnek, de azért van néhány hasonlóság.

A technológiákban érdekeltek: Az egyik legjobb terület, amelybe beléphet, ha üzleti angyalt keres az a technológiai újítás. Egy egyedi, új megoldás ígérete hatalmas vonzerő a befektetőnek.

Magasabb hozamot keresnek, mint a tradicionális befektetések: Ők is sikeres üzletet akarnak látni, mint a kockázati befektetők, de ők sokkal türelmesebbek, és kevésbé akarnak beleszólni az üzletmenetbe. Valószínűleg felajánlanak majd kapcsolati tőkét, szakmai tanácsot, tapasztalatokat is a tőke mellé, mégis kevesebb befolyást akarnak cserébe.

Általában olyan üzletágba fektetnek, amit ismernek: Ritka, hogy egy üzleti angyal olyan üzletet támogasson, ahol nem ismeri ki magát. Épp olyan óvatosak, amennyire adakozók.

Földrajzi közelség: Gyakran ez is szempont. A megbeszélések, személyes kontaktus fenntartása időveszteség nélkül. Ehhez fizikailag elérhető távolság kell, nagyobb utazási igény nélkül.

Ritkán fektetnek be egyedül: Általában csoportos befektetéseket terveznek, hogy nagyobb összeget tudjanak rendelkezésre bocsátani és csökkentsék a kockázatot. A közös döntésekkel kevesebb esély marad a téves pénzkihelyezésre.

Számukra fontos maga a vállalkozó is nem csak a vállalkozás: Szemben a bankokkal, ők gyakran a vállalkozó személyét is figyelembe veszik a döntésnél.

Alaposak: a szokásos dolgokon túl egyéb dolgokat is megnéznek: Nemet mondhatnak olyan pontok miatt, mint a lassú növekedési ráta, a vezetők tehetsége, a túlértékelt tőkehelyzet.

Nehéz őket megtalálni: Visszahúzódó emberek, akik inkább azt szeretnék, ha ők találnának Önre, mint, hogy Ön keresse meg őket. Tegye ismertté magát és vállalkozását, legyen tagja szervezeteknek, hogy könnyen és gyorsan megtalálhassák. Az angyalok figyelnek!

Tags: ,MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Back to Top ↑